Peste 12.000 de spectatori au participat la Transylvania Music Event

Home $ Știri Cluj $ Peste 12.000 de spectatori au participat la Transylvania Music Event

by | Nov 24, 2014 | Știri Cluj

Oficial, a 6-a ediție a Transylvania Music Event s-a încheiat. Emoțiile și amintirile strânse în cele 2 zile de festival vor rămâne, însă, pentru o lungă perioadă pentru cei peste 12.000 de spectatori prezenți, vineri și sâmbătă noaptea, în Sala Polivalentă din Cluj.

Galerii foto din ambele zile găsiţi aici şi aici.

Seara de vineri a însemnat confirmarea popularității pe care una dintre cele mai iubite trupe românești, Șuie Paparude, o are la Cluj. Deși concertează aici în mod frecvent, Șuie Paparude au făcut un număr excelent, în principal mulțumită publicului, care a făcut o atmosferă specială. A fost o excelentă „încălzire” pentru RUDIMENTAL. Prezenți pentru prima dată în România, în formula DJ Set, RUDIMENTAL și-au respectat promisiunea făcută în conferința de presă ce a precedat concertul: „În seara asta nimeni nu va pleca trist și singur de la concert. Muzica noastră are acest efect: aduce oamenii împreună. Poți să vii singur la un show Rudimental, dar vei pleca întotdeauna cu câțiva prieteni noi”, spunea DJ Locksmith (Leon Rolle).

Chicane are, la Cluj, publicul său dedicat care a rămas cu el până dimineață, apreciind mixul de piese de pe primele albume și cele recent lansate, în această toamnă, încheiind Youth Party într-o notă entuziastă.

„Este absolut senzațional ce efect produce fenomenul We love the 90’s în Europa, nu am niciun dubiu că și aici, la Cluj, publicul va fi la la înălțime”, spunea NANA, sâmbătă după-amiază, la sosirea în Cluj. Iar predicțiile sale s-au adeverit. Peste 8000 de spectatori au participat, sâmbătă noaptea, la cel mai mare Retro Party din România. Oameni de toate vârstele au dansat până la 4 dimineața, cântând cu fiecare dintre artiștii care au urcat pe scenă. Show-ul a fost deschis de Nana, urmat de un ICE MC pus pe șotii și Loona, o artistă ce te face să îndrăgești instantaneu ritmurile latino cu hit-urile sale „Bailando” și „Vamos a la Playa”.

„Anii ´90 sunt redescoperiți într-o perioadă în care nimic din ce știam despre regulile din industria muzicală nu se mai respectă. Am fost niște răsfățați care au avut șansa să se lanseze atunci când lumea era dispusă să plătească pentru fiecare piesă. Acum, în era Internetului, un  artist trebuie să munceasă de două ori mai mult pentru a confirma succesul pe termen lung. Dar, tocmai mulțumită Internetului, noi avem un nou public, o nouă generație care ne dorește pe scenă. Anul viitor voi organiza chiar eu, în Berlin, un eveniment din seria We love the ´90s, știu deja primul invitat – Dr. Alban”, povestește NANA.

De altfel, toți artiștii au remarcat oamenii foarte tineri prezenți în Sala Polivalentă și faptul că toți cunoșteau versurile pieselor și cântau alături de cei din generații cu totul diferite. Potrivit estimărilor făcute de organizatori, aproape 70% din public a avut până în 35 de ani.

Toată lumea a așteptat SNAP! – iar SNAP! nu a dezamăgit. „Când a fost lansat ca single, nimeni nu a dat nicio șansă piesei The Power”, se confesa, înainte de concert, Penny Ford, vocea Snap!. „Eu am înregistrat piesa și apoi am plecat în turneu, făcând ce știam cel mai bine – cântam jazz la vremea aceea. După 20 de ani, sunt pe scenă în fața a mii de oameni, mulțumită acestui proiect, Snap!, și mă bucur de fiecare secundă”, a mai declarat artista. Penny Ford se declară o mare admiratoare a României și spune că va veni aici ori de câte ori va fi invitată.

Atmosfera celei de-a doua seri i-a cucerit pe toți artiștii invitați, fiecare dintre ei a rămas până dimineața în Sala Polivalentă, dansând alături de public. „A fost cel mai bun Retro Party la care am cântat vreodata”, s-a confesat Penny Ford.

„La cea de-a 6-a ediție, Transylvania Music Event a fost un pariu cu noi înșine”, spune Iancu Șerbănescu, directorul festivalului. „O formulă nouă, într-o locație nouă ce nu a mai găzduit până acum evenimente de acest gen, artiști din generații foarte diferite. Clujul devine, în scurt timp, „Capitală Europeană a Tineretului”, iar publicul pe care noi l-am avut în cele două zile de festivalul a confirmat că își merită pe deplin această titulatură. Redescoperirea anilor ´90  întregește apetitul pentru evenimente pe care acest oraș îl are și ne ajută să structurăm ediția de anul viitor pe care deja începem să o pregătim”.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!