Etherwood @ Boiler Club

Home $ Party $ Etherwood @ Boiler Club

by | Nov 11, 2014 | Party

Etherwood / Panda / Dudawles / Madliquid

Etherwood este cel mai recent artist adăugat în portofoliul celor de la Med School şi este, fără îndoială, unul dintre cele mai promiţătoare talente la ora actuală. Originar din Lincoln, dar stabilit în Londra, Woody a captat deja atenţia întregii planete cu beat-urile lui pline de frumuseţe şi melodie.

Crescut cu albumele celor de la The Beatles, Stevie Wonder, Hendrix sau Pink Floyd, Woody învaţă să cânte la chitară de la 12 ani şi începe să scrie propriile sale compoziţii. Chiar şi în prezent, Woody cântă la chitară pentru Jakwob.

Artistul descoperă pentru prima dată drum’n’bass-ul la finalul anilor ’90, inspirat de Aphrodite, Photek, Logistics, Roni Size şi DJ Hype. Mai departe, Etherwood acordă tot mai multă atenţie celor de la Mogwai, Godspeed You Black Emperor, Explosions In The Sky, The Album Leaf şi Telefon Tel Aviv, considerându-i adevărate modele inspiraţionale.

Mixând ritmul de drum’n’bass cu sunete relaxante şi ambientale de chitară şi clape de pian, este greu de crezut că Etherwood a început să producă muzică doar în ultimii 2 ani. Talentul său a fost rapid remarcat de către Radio One, Capital FM, XFM, Triple J şi Rinse FM, remixând producţii ale Lanei del Ray, Jakwob şi Jess Mills.

Prima sa lansare solo a fost la Hospital Records – “Give It Up”, urmată mai apoi de imnul “Spoken”. Cea mai recentă operă a sa – “Unfolding”, a fost lansată la Med School, piesă care a deschis albumul “New Blood 013” (martie, 2013).

Cu un sunet semnătură inconfundabil şi special, Etherwood promite să aducă un aport substanţial scenei de muzică drum’n’bass în următoarele luni şi, cu siguranţă, în următorii ani.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!