Basm Festival @ Bistrita

Home $ Articole $ Basm Festival @ Bistrita

by | Jun 27, 2014 | Articole

Basm Festival – 18-20 iulie

Basm Festival înseamnă trei zile de poveste, pline cu muzică, filme, expoziții și ateliere creative.

Ediția pilot Basm Festival are loc în săptămâna în care Bistrița aniversează 750 de ani de la prima atestare documentară sub acest nume.

Programul festivalului cuprinde concerte cu unele dintre cele mai apreciate trupe de rock alternativ, electro, world music și jazz din România și Ungaria: Șuie Paparude, Neo (hu), Robin & The Backstabbers, Korai Orom (hu), Fanfara Transilvania, Aria Urbană, Lights Out, JazzyBIT, Mushroom Story fiind doar câteva dintre numele prezente pe scenele de pe pietonal, din parc sau de la hala Gala (Mihai Eminescu nr. 1-4)

La Casa Armatei vă așteaptă proiecții de filme. Amintim documentarul „Mistaken for Strangers”, una dintre revelațiile de la Tribeca Film Festival din acest an, numit de Michael Moore „Unul dintre cele mai bune documentare muzicale pe care l-am văzut”, proiectat în premieră națională la Bistrița dar și „București, Unde Ești”, filmul care prezintă firul protestelor din București pe parcursul unui an de zile, regizat de bistrițeanul Vlad Petri.

Complexul Muzeal Bistrița Năsăud găzduiește expozițiile incluse în festival. În fiecare zi de la ora 17:00 vă așteptăm la un vernisaj în prezența artiștilor sau a coordantorilor celor trei proiecte: Hungaromânisme, Post-Industrial Stories și Fascinația Meșteșugului.

În timpul după-amiezii în zona foișorului din parc găsiți ateliere creative, jocuri uriașe de la Mirakolix, „duel” de pictură între Paul Bucovesan și Claudiu Lazăr toate în atmosfera muzicii jazz și chill de pe vinylurile lui Andrei Puiu (Mushroom Story, Kaleidonescu). În fiecare zi de la ora 15:00 trupa Sirius propune ateliere de inițiere în tainele jongleriei. Sâmbătă Edith Pojum de la Cutie Cards vă așteaptă să pregătiți o carte poștală cu Bistrița așa cum o vedeți cu ocazia aniversării din această săptămână.

Vineri, 18 iulie, de la ora 18:00 vă așteptăm la un concert special în Biserica Evanghelică cu Nuages Quartet și Lights Out. Melanj între modern și clasic, între natural, sălbatic, pe de o parte, și riguros, atent calibrat, pe de alta, între filosofii și abordări muzicale practic diametral opuse, colaborarea clujenilor demonstrează că există un vast teritoriu comun între muzica clasică și cea indie rock care merită explorat.

Accesul este liber la principalele evenimente.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!