Lansarea Fondului Jazz in the Park

Home $ Festivaluri $ Lansarea Fondului Jazz in the Park

by | Jun 17, 2014 | Festivaluri, Știri Cluj

Asociația Fapte, organizatorul festivalului Jazz in the Park, și Fundația Comunitară Cluj lansează Fondul Jazz in the Park, prin care se urmărește strângerea de fonduri de la susținătorii festivalului și oferirea de finanțări pentru proiecte de implicare comunitară prin muzică.

Campania se va desfășura în două etape: strângere de fonduri până în 31 august și finanțarea ulterioară de proiecte.

Jazz in the Park este un proiect pentru comunitatea clujeană în primul rând. Marea majoritate a activităților sunt gratuite, iar la prima ediție, anul trecut, am văzut că clujenii se bucură să vină în parc cu familia, să stea pe iarbă ori în hamac și să asculte muzică bună. De aceea, ne-am gândit că împreună cu publicul festivalului putem face ceva mai mult pentru comunitate și mai ales pentru copii”, a explicat demersul Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

Ne-am bucurat când cei de la Jazz in the Park au venit cu această idee, pentru că ne dorim o comunitate activă, implicată, creativă, generoasă și plină de vitalitate, atentă la nevoile locale, conștientă de resursele proprii și capabilă de a le folosi pentru a evolua spre potențialul maxim. Prin acest demers, putem să ne punem resursele împreună și să susținem soluții creative pentru a transforma în bine viața copiilor din Cluj prin muzică”, a declarat și Simona Cristina Șerban, directorul executiv al Fundației Comunitare Cluj.

Donațiile pot fi făcute prin SMS sau prin contribuții directe.

Cea mai simplă modalitate de donare este prin trimiterea unui SMS fără text la numărul 8840 (valabil în rețelele Vodafone, Orange și Cosmote). Valoarea unui SMS este de 2 euro. Cei care doresc să doneze alte sume pot să o facă la sediul Fundației Comunitare Cluj (str. Cloșca nr. 6/2), în numerar sau cu cardul (prin POS BT); prin bancă – numerar sau OP, la datele: IBAN RO95 BTRL 0130 1205 J303 07XX, Banca Transilvania, Cluj-Napoca, cu mentiunea pe OP „Contribuție pentru Fondul Jazz in the Park”; online, accesând linkul http://fundatiacomunitaracluj.ro/doneaza.php, cu mentiunea „Contribuție pentru Fondul Jazz in the Park”.

Donațiile se pot face până în 31 august. Pentru a încuraja spiritul civic, organizatorii au pregătit și un premiu: unul dintre cei care donează prin SMS, ales prin tragere la sorți la finalul campaniei, va câștiga o bicicletă Pegas cu un design special realizat pentru Jazz in the Park.

În luna septembrie va fi anunțată suma colectată și se va desfășura licitația de proiecte.

Persoane fizice și juridice vor putea aplica cu proiecte pentru îmbunătățirea vieții copiilor din Cluj cu ajutorul muzicii. Proiectele vor putea viza lecții de muzică pentru copii din familii defavorizate, acțiuni de meloterapie pentru copii bolnavi, dotarea cu instrumente muzicale a școlilor etc. Sunt încurajate orice fel de proiecte prin care copii din Cluj pot avea o viață mai bună datorită muzicii.

Proiectele vor fi selectate în luna septembrie de reprezentanții Fundației Comunitare Cluj, împreună cu cei de la Jazz in the Park, iar proiectele câștigătoare vor fi mplementate în perioada noiembrie 2014 – iunie 2015. Din suma mobilizată prin campania de donații, Fundația Comunitară Cluj va deconta cheltuieli administrative de 20%.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!