Ce mancam inainte de party?

Home $ Articole $ Editorial $ Ce mancam inainte de party?

by | Feb 3, 2011 | Editorial

Mai e putin si vine weekendul! Indiferent ca urmeaza sa iesi in club, la un concert, la un party sau la orice fel de eveniment, e bine sa nu uiti ceva foarte important: mananca bine inainte! De cate ori ti s-a intamplat sa pleci mai repede de la un eveniment pentru ca nu mai puteai de foame? Sau de cate ori ai ajuns nemancat in club si ai ratat distractia pentru ca la un moment dat ai avut de ales intre “lesinatul pe baza de foame” si “iesitul din club pentru procurarea hranei”?

O zi care urmeaza sa se incheie cu o super-distractie trebuie neaparat sa inceapa bine de dimineata, cu un mic dejun sanatos: cerealele integrale sunt bogate in fibre si iti dau energie care se va elibera treptat in timpul zilei. Un mic dejun bogat nu inseamna neaparat omleta cu branza si cu bacon prajit, ideea e sa ai energie, nu sa te indopi cu grasimi saturate si carbohidrati.

In timpul zilei, ia cateva gustari sanatoase: un baton din cereale, un iaurt, un fruct, o lingurita de unt de arahide. Gustarile iti vor ajuta organismul sa stocheze energie pentru noaptea ce urmeaza. Alege un pranz echilibrat si sanatos: o portie generoasa de legume, o salata fara dressing si multa carne slaba: peste, pui, curcan. Cina trebuie sa fie light, ca sa te simti suficient de usoara pentru a dansa, dar in acelasi timp sa iti ofere energia necesara. O cina pe baza de proteine simple si o cantitate mica de carbohidrati e cea mai indicata.

Daca stii ca urmeaza o noapte lunga, un party nebun si un after-party, nu uita sa strecori in gentuta si un snack pentru eventualele momente in care te simti lipsita de energie: cativa biscuiti pe baza de cereale, o punguta de migdale, fistic, alune sau amestecuri de seminte. Toate acestea iti ridica instant nivelul de energie si te pregatesc pentru inca o sesiune de dans.

Dar sa nu vorbim numai despre dansat, ci si despre consumul de alcool. Chiar daca nu ai de gand sa intreci masura (ceea ce e si indicat) e bine sa consumi inainte de a merge in club alimente bogate in vitamine, cum sunt fructele proaspete. Alcoolul este principalul responsabil pentru distrugerea vitaminelor din organism, asa ca alterneaza un pahar de bautura cu un fresh de fructe: portocale, gref, lamaie. Si nu uita (asa, ca o regula generala) ca organismul tau isi consuma o foarte mare parte din energie incercand sa elimine alcoolul din sistem, energie pe care ai putea sa o folosesti la orice altceva, mult mai distractiv.

Sa aveti un weekend asa cum va doriti si sper ca viitorul articol sa nu fie, obligat de imprejurari, despre “cum scapam de mahmureala”.

Teo Rogobete

surse foto: curedeslabit.ro / niceeynice.wordpress.com

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!