Sărbă(u)tori Fericite!!!

Home $ Articole $ Editorial $ Sărbă(u)tori Fericite!!!

by | Dec 23, 2010 | Editorial

Încep prin a vă ura un Craciun Fericit şi un An Nou mai prosper ca acesta, mai relaxat ca 2010, mult mai fericit, să fiţi înconjuraţi de cât mai multe persoane de calitate şi de ce nu, scopul meu, băuturi de calitate.

În vremurile în care ne aflăm supermarket-urile şi mall-urile sunt pline până la refuz. Cu femei, bărbaţi, fete, băieţi, hăinuţe, cadouri, oferte la mobile, laptopuri şi alte electronice, superoferte la cozonaci şi vacanţe de Crăciun şi Revelion în străinătăţuri, dar mai ales şi mai ales oferte la ce-i place românului – alcool – bere, vin, vodcă, whiskey. Bine, ce să zic? Aveţi grijă cum beţi altfel pacea nu mai e în casă, lumina s-ar putea să aprindă bradul iar sms-urile să fie pline de urări „numai de bine”.

Ştiţi cu toţii că perioada sărbătorilor este, în general, o perioadă mai încărcată cu excese de mâncare şi băutură, vă spun sigur pentru că şi eu mă aflu în aceeaşi oală cu ei numai că eu mă opresc înainte să cheme cineva salvarea şi am mai multă grijă să nu combin prea multe feluri de vişinată, afinată, ţuică şi vin de casă pe la prietenii pe care îi voi colinda. Prefer să mă rezum la a-mi urmări sfatul: să nu combin ţuica cu vinul şi cu berea (pentru că, nu-i aşa?, ar merge o bere după cele cinci sarmale şi un gratar de porc servite la masa în familie, dar şi nelipsitul pahar de vin de casă).

Pentru petrecăreţii de Crăciun şi de Revelion vă recomand să nu cumpăraţi decăt băutură „testată” în prealabil – mă refer la berile la pet, vinurile la pet dar şi la sticlă, băuturi care sunt favorizate de preţul scăzut însă nu şi de calitatea lor, de care eu mă îndoiesc. Dacă preferaţi un vin bun vă recomand să întrebaţi unde puteţi găsi o cramă care vinde vin vărsat şi care poate să ofere un raport calitate-preţ net superior produselor la care m-am referit mai înainte.

De asemenea dacă vreţi să vă faceţi un cadou special, de exemplu o sticlă de rom, vodcă sau whiskey, staţi de vorbă cu vânzătorul sau cu vânzătoarea dacă nu aţi mai băut niciodată ceea ce vreţi să cumpăraţi. S-ar putea să vă treziţi că acel whiskey pe care l-aţi dorit să nu fie pe gustul vostru şi totuşi consumându-l vă daţi seama că nu pică foarte bine, dar dacă totuşi aţi cumpărat o astfel de băutură şi nu reuşiţi nicicum să o beţi, şi vreţi neapărat să se termine sticla în seara respectivă sau alta nu mai este, atunci puteţi încerca o combinaţie cu diferite sucuri (carbogazoase de fructe – mere, portocale, merişoare) ori să o beţi simplă cu gheaţă – straight on the rocks. Sau treceţi pe altceva 🙂

Până la urmă cred că toţi vor sta cu familia sau într-o famile în seara de Crăciun. Se consumă mult alcool la masă, după masă sau în timpul mesei – la unii da, la alţii nu – nu vă înarmaţi cu o încăpăţânare puerilă şi la ultimul pahar pe care abia îl puteţi bea – combinaţia de frig cu cald te dă peste cap imediat – ieşi afară, îţi revii, ajungi la următorul prieten pe care îl colindaţi unde nici bine nu ai zis primele două versuri şi ai deja în mână un pahar. Până să-ti dai jos haina l-ai băut şi pe al doilea. Eu cred că pe la al treilea te iau căldurile şi nu mai vrei să pleci de la el şi atunci chemi un taxi.

Concluzia mea este următoarea: dacă vreţi să beţi, beţi normal, ca într-o seară în care ieşiţi în oraş – să nu vă aruncaţi la avioane şi combinaţii necunoscute nici chiar de către cei mai pricepuţi barmani – sunteţi cu iubita sau cu iubitul, ori cu prietenii sau poate cu toţi la un loc şi nu vreţi să rămâneţi în urmă cu petrecerea, iar asta se poate întâmpla doar dacă beţi ceva ce aţi mai băut şi înainte, ceva ce vă pică bine şi la care ştiţi că aveţi o toleranţă mai ridicată ca să nu vă îmbătaţi sau să nu vă îmbătaţi prea tare.

Acestea fiind spuse, Viorel vă urează Sărbăutori Fericite şi un An Nou.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!