Povestea studentului clujean din Zalău

Home $ Articole $ Editorial $ Povestea studentului clujean din Zalău

by | Nov 26, 2010 | Editorial

Povestea studentului clujean din Zalău


Se face că studentul a intrat în 2009 la facultate, ca să studieze publicitate, ca să ajungă copywriter când o sa fie mare. Și studentul a venit în Cluj, că-n București se dă admitere și n-o-nvățat.

Studentul pleacă de-acasă cu 3 promisiuni: prima către părinți, pe care-i asigură că-n prima lună își găsește un job și că o să-și plătească el una alta și că o să-i scape de-o grijă. A doua, prietenilor, cărora le jură că nu trece noapte în care să nu iasă la o beută în club. Iar a treia, sieși, că n-o să uite că o venit la facultate cu un scop, acela de a învăța, să devină unul dintre cei mai buni din domeniu.

Astfel că-n prima zi de facultate, studentul chiar dacă nu știa unde o să stea în primul an, cu Căminu’ O din Observator tot o făcut cunoștință. Pentru că așa e când vii la Cluj, vii hotărât să bei, că doar până-n sesiune mai este. Când iei prima revizta de timp liber în mână te miri cât îi de groasa față de aia din Zalău, și în câte locuri și feluri poți bea în fiecare zi a săptămânii. Pe student l-o încântat tare mult ideea de happy hour din Memories, însă clubul s-a închis până a apucat să meargă acolo.

Job a încercat să caute. S-a abonat la site-urile care trimit săptămânal joburi inutile, și-o cumpărat piața ca să se convingă că nu este nevoie de copywriteri fără experiență-n Cluj-Napoca. Astfel, încet-încet, studentul se lasă păgubaș. Se mulțumește cu mâncatul de ochiuri dimineața, zacuscă la prânz și cartofi pai la cină, ca să mai economisească un ban de ieșit în oraș. Studentul se vede nevoit să încalce o promisiune, dar speră să compenseze cu celelalte două.

Dar fără job, doar cu banii de-acasă nu poți bea în fiecare zi. Eventual, poți bea de două ori într-o săptămână, dacă strângi cureaua. Așadar, studentul cu regret, le spune prietenilor că “Bă, în seara asta n-am cum. Hai, altădată…”. Și astfel încalcă încă o promisiune, dar studentul nu se dă bătut, la urma urmei, pentru facultate a venit la Cluj.

Însă facultatea nu e cum s-a așteptat, materiile nu au nici o legătură cu ce se aștepta studentul să învețe. Așa că, o lasă moartă până-n sesiune, când o să fie necesar să învețe, să treacă examenele. Și așa, a treia promisiune este încălcată.

Spre deosebire de presupunerea majorității, în anul doi, studentul este la buget și își ocupă timpul cu creșterea notorietății site-ului a cărui baze le-a pus, împreună cu prietenii săi, în anul I. Așadar, primul capitol al poveștii are un final fericit, însă povestea încă se scrie.

Vlad Chichisan (de la Ilariant)

sursa foto

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!