Poze: Prodigy @ Cokelive Peninsula 2009 – ziua 3

Home $ Festivaluri $ Poze: Prodigy @ Cokelive Peninsula 2009 – ziua 3

by | Jul 27, 2009 | Festivaluri

Duminica, 26 iulie – ziua #3 @ Cokelive Peninsula

Ziua #3 si finalul Festivalului Cokelive Peninsula editia 2009 a avut parte de o atmosfera senzationala si inregistrand un record de vizitatori: peste 19.000 de peninsulari au fost prezenti la concerte.

Seria de concerte din ultima zi a fost deschisa pe main stage de catre Vita de Vie care au sarbatorit 10 ani de la aparitia albumului care le-a oferit un boost in randul starurilor – “Fenomental”. Receptivitatea publicului asupra melodiilor “Basul si cu toba mare”, “iamma” sau “Vinolamine” a ridicat nori de praf iar concertul s-a incheiat cu melodia “Varza”. Publicul a fost foarte activ iar cei prezenti au dansat si au sarit cat au putut.

La Ursus Tent, Guerrillas erau prezenti in fata unui public nu foarte numeros insa cunoscator de stilul galagios si hardcore a formatiei clujene.

Intre timp, pe scena mare pregatirile au fost finalizate si au urcat cei de la Freestylers care au impresionat si s-au aratat foarte bucurosi de prezenta in Romania. Cu o solista si 2 MC, trupa a fost un super spectacol iar ritmurile lor de breakbeat au miscat pe cei prezenti, indiferent de categorie si stil preferat de muzica. Peninsularii au aratat “superb” la apus si in priza.

In acelasi timp, la Coke Terrace, Timpuri Noi facea valuri iar cortul era mai mult decat plin. Delirul a fost in momentul recunoasterii ritmului celebrei piese “Adeline”.

Au urmat veteranii de la Tankcsapda care nu s-au dezis nici anul acesta si au facut obisnuita petrecere uriasa pe care peninsularii o apreciaza an de an. Numele rockerilor maghiari a fost scandat de mii de tineri care au dorit astfel să mulţumească pentru faptul ca Tankcsapda a sarbatori 20 de ani de existenta si la Targu Mures. Desi au cantat in maghiara, se poate confirma ca sunau foarte bine, mai ales pentru necunoscatori. A fost un concert foarte bun de iti parea rau ca nu intelegi versurile.

Dupa o pauza de soundcheck si pregatiri a urmat momentul cel mai important al festivalului: The Prodigy. Organizatorii au estimat un numar de peste 15.000 de tineri care au petrecut pe ritmurile lui Liam, animate de vocile lui Keith si Maxim. Trio-ul Liam-Keith-Maxim, intregit de un tobosar si un chirarist, a urcat pe scena si a facut un show de aproape o ora jumatate. A fost scurt dar intens iar fanii au innebunit inca de la prima melodie: ” Worlds on Fire”. S-a continuat cu “Breathe” iar la “Omen” tipetele acopereau bass-ul. Publicul a fost incantat de multe piese de pe ultimul album “Invaders must die” insa momentele cele mai importante au fost la hit-urile “Poison”, “Firestarter”, “Voodoo People” si “Smack my bitch up”. Concertul s-a terminat cu “Out of space” unde publicul a cantat refrenul.
Maxim a controlat total audienta iar la piesa “Smack my bitch up” a reusit sa convinga majoritatea celor prezenti sa se lase jos urmand ca la refren sa sara in aer. Momentul respectiv a fost clar unul de frenezie maxima.

Dupa concertul celor de la The Prodigy miile de oameni au inceput migrarea catre celelalte scena, catre terase sau chiar catre corturi. Era un moment trist ca se termina Peninsula de anul acesta mai ales cand vedeai unii care se indreptau spre iesire cu rucsacele in spate. Din fericire multi au mai ramas iar cortul Freedom Arena a vibrat pe ritmurile celor de la Blank & Jones.

Suie Paparude a inchis oficial editia cu numarul 7 a festivalului Cokelive Peninsula cu un recital la care au fost rechemati de doua ori pe scena. Nici la rasarit peninsularii nu plecau, majoritatea teraselor prezente fiind inca pline. Cu siguranta a fost una dintre cele mai reusite editii iar cei peste 58.000 de vizitatori ce au trecut “entrance”-ul in cele 4 zile au demonstrat asta.

Galerie foto:

Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

sursa video prodigy

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!